NEA σε τιτλους

6/ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ticker-posts

Λευτέρης Σούσος: ΟΙ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΤΟΝΕΣ + Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


 Αποκομμένη ψυχρή αέρια μάζα της μέσης και της ανώτερης ατμόσφαιρας των βορειοδυτικών Βαλκανίων φαίνεται να εισέρχεται την Κυριακή(25/6) στο Ιόνιο, ως αποτέλεσμα να συνδυάζεται με την υγρασία και οι βροχοπτώσεις να αυξάνονται σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, συγκεκριμένα της Δυτικής, της Κεντρικής και της Βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κυρίως προς τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες και θα περιορίζονται προς το βράδυ. Εξαιτίας των θερμών αερίων μαζών που θα έχουμε στην χώρα μας και των καλοκαιρινών θερμοκρασιών θα είναι η αιτία ώστε τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα, με κεραυνική δραστηριότητα - χαλαζοπτώσεις και δυνατούς ανέμους εν ώρα της εκδήλωσης της θερμικής αστάθειας.
*Τα τμήματα την Κυριακή όπου θα επηρεαστούν θα είναι η Πελοπόννησος, Στερεά, Θεσσαλία, Ήπειρος, κέντρο νότιο Ιόνιο, Μακεδονία και πολύ πιο περιορισμένα σε Εύβοια, βορειοδυτική και βόρεια Αττική και Θράκη. Τα φαινόμενα αναμένονται να είναι διάσπαρτα και όχι για όλες τις περιοχές όταν πρόκειτε για αστάθεια. 
Μεγάλα θα είναι τα διαστήματα ηλιοφάνειας και κυρίως τις θερμές ώρες σταδιακά θα αναπτύσσονται νεφώσεις που θα πυκνώνουν τοπικά.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα Δυτικά και Βόρεια, με τον υδράργυρο να φτάνει στην χώρα τους 33-34οC στα ηπειρωτικά. Σε νησιωτικά, παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι περίπου 3-4οC χαμηλότερη.
Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα 4-5Bf και τοπικά στο Αιγαίο τα 6Bf.

Την Δευτέρα αρχικά σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας τοπικές αυξημένες νεφώσεις με διάσπαρτες μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες και όσο θα βαδίζουμε προς τις θερμές ώρες η αστάθεια θα εκδηλώνεται και στις υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας κυρίως της ηπειρωτικής χώρας. Περιοχές της Πελοποννήσου, Στερεά, Θεσσαλία, Ήπειρος, Μακεδονία και Θράκη. Πιο περιορισμένα και πρόσκαιρα σε Αττική, Εύβοια, κεντρικό Ιόνιο, ορεινά Κρήτης. Προς το απόγευμα θα αρχίζουν τα φαινόμενα να περιορίζονται σημαντικά. Γενικά με αίθριο καιρό στην χώρα.
Η θερμοκρασία αμετάβλητη.
Οι άνεμοι στις θάλασσες θα φτάσουν τα 4-5Bf και τοπικά στο Αιγαίο εώς 6Bf. Οι άνεμοι γενικά από βόρειες διευθύνσεις.

Την Τρίτη αρχικά στην Εύβοια και τις Σποράδες από τις πρωινές ώρες θα έχουν διάσπαρτες βροχές και στην συνέχεια αίθριος καιρός. Όσο θα βαδίζουμε προς τις θερμές ώρες θα αρχίζει να εκδηλώνεται αστάθεια στα υπόλοιπα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Περιοχές της Μακεδονίας/Θράκης, Ήπειρος, Θεσσαλία, Στερεά, Αττική, Πελοπόννησος, κεντρονότιο Ιόνιο και ορεινά Κρήτης. Γενικά αίθριος καιρός.
Η θερμοκρασία στους 32-33οC στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο στα 3-4Bf. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5-6Bf. Oι άνεμοι γενικά από βόρειες διευθύνσεις.

Την Τετάρτη αίθριος καιρός που μέχρι τις θερμές ώρες της ημέρας θα πρέπει να αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά κυρίως, της Δυτικής, της Κεντρικής και της Βόρειας χώρας και Κρήτη και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. 
Η θερμοκρασία αμετάβλητη.
Οι άνεμοι δεν αλλάζουν, γενικά από βόρειες διευθύνσεις στα 3-4Bf στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο το μελτέμι θα παραμείνει ενισχυμένο στα 5-6Bf.

Την Πέμπτη αρχικά τις πρωινές ώρες  σε περιοχές της Βόρειας χώρας τοπικά αυξημένες νεφώσεις με μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες. Προς τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και σε περιοχές της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, με περιορισμό των φαινομένων σημαντικά προς το απόγευμα. Γενικά αίθριος καιρός στην χώρα.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση 2-3οC χαμηλότερα φτάνοντας τους 29-30οC στην Βόρεια κυρίως Ελλάδα. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα φτάσει η θερμοκρασία τους 32-33οC. Η θερμοκρασία σε παράκτιες περιοχές, νησιωτικά θα είναι 3-4οC χαμηλότερη την θερμοκρασία.
Οι άνεμοι δεν αλλάζουν.

Την Παρασκευή αίθριος καιρός που θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις σε ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας, σε Χαλκιδική, σε περιοχές ηπειρωτικές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, Αττική, Εύβοια και της Πελοποννήσου όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή πρόσκαιρες βροχοπτώσεις, με βελτίωση γρήγορη στην συνέχεια.
Η θερμοκρασία στους 32-33οC στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στις θάλασσες θα παραμείνουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3-4Bf στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο το μελτέμι θα παραμείνει ενισχυμένο στα 5-6Bf.
 
Το Σάββατο(1/7) αίθριος καιρός που το μεσημέρι θα αυξηθούν τοπικές πρόσκαιρες νεφώσεις σε ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά κυρίως της Δυτικής, της Κεντρικής και της Βορειοδυτικής χώρας όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες με βελτίωση νωρίς το απόγευμα.
Η θερμοκρασία και οι άνεμοι δεν αλλάζουν.

Την Κυριακή(2/7) αίθριος γενικά καιρός, όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα εμφανιστούν στα βόρεια τμήματα της χώρας κυρίως ορεινά-ημιορεινά νεφώσεις που θα εκδηλωθεί θερμική αστάθεια. Προς το απόγευμα και σε περιοχές της Δυτικής ηπειρωτικής χώρας μπόρες διάσπαρτες. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.
Οι άνεμοι στις θάλασσες από βόρειες διευθύνσεις στα 3-5Bf.

                                                    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ   

Όσον αφορά για τον καιρό της Κύπρου φαίνονται αρκετά καλές συνθήκες με απουσία των φαινομένων για όλη την νέα εβδομάδα με μικρή πιθανότητα κάποιας πρόσκαιρης μπόρας της θερμές ώρες μόνο το ερχόμενο Σάββατο 1/6 και την Κυριακή 2/6 σε ορεινά τμήματα του νησιού κυρίως όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο. Το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η αρκετή ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες που θα βρίσκονται περίπου στους 35-36οC.